Skip to main content

Bedankt ! Maar wie ?

Geplaatst in
Datum: 
zon, 30/09/2012

Op de rand van mijn bed heb ik dikwijls rare ideeën. En dat was niet anders deze morgen, 30 september, toen ik opstond (goed geslapen, dank u), ik nam me voor dat ik aan alle Jérôme's van onze club een prettig feest ging toewensen. Zo maar, juist omdat, waarom ook niet. Bizar, dat weet ik, daarom dat ik het in uw plaats zeg.

Na mijn eerste liter koffie opgeslorpt te hebben en nadat ik eindelijk mijn twee ogen op hetzelfde punt kon richten (vreemde indruk dat mijn oogdoppen van mijn slaap geprofiteerd hebben om mijn pantoffels te stelen en elders te kijken), ben ik vlug tot de constatatie gekomen dat de term "alle Jérôme's van onze club" me beperkte tot slechts één Jérôme, die ik zelfs niet ken. Verbazend, niet ....

Ik had dus twee mogelijkheden: ofwel bergde ik het idee "prettig feest, nobele onbekende" op, zonder angst me belachelijk te maken, ofwel moest ik van tactiek veranderen. Omdat de schrik om me belachelijk te maken en van mij een weirdy buiten categorie zou maken, heb ik de moedige beslissing genomen om toch maar van tactiek te veranderen.

Opgelet, emo-moment.

Vandaag 30 september is het Sint-Jérôme (Hiëronymus, Jeroen), patroonheilige der vertalers. Het is dus ook mijn feest, maar vooral de gelegenheid voor mij om een plechtige, nationale hulde te brengen aan onze BV (Bekende Vertaler) met de voorbestemde voornaam: als ik vier letters wegneem, en ik houd er twee over en doe er drie bij, wordt "Jérôme" .........."Johan" !! Wauw, gelukkig bestaat er zoiets als opluchting !

Beste Johan, ik draag dit artikel aan jou op en ik bedank je. Bedankt, want dankzij jou is onze site ook beschikbaar in het nederlands. Bedankt, omdat je mijn teksten moet "dulden" en je doet dit gezwind, zonder verpinken en goedgeluimd. Bedankt, want indien je niet bestond, awel, dan zou je niet bestaan ...en dat zou pas spijtig zijn.

Bedankt, ik weet dat je het me niet kwalijk zal nemen, dat ik moet besluiten met een bekentenis...Ik ben je geschenk vergeten. Daarentegen heb ik nog een taak voor jou: wil je, aub, dit artikel vertalen voor al onze nederlandstalige lezers ? :)

Prettig feest, Johan ! Et encore merci pour tout !!!